استخدام با مهارت برنامه نویسی پایتون بدون تجربه کاری !
افراد بعد از مرحله ی آموزش یک مهارت، به دنبال استفاده از آن و کسب درامد هستند. پیدا کردن شغل همیشه با چالش های گوناگون همراه است به خصوص زمانی که تجربه کاری در آن زمینه را ندارید. با افزایش تقاضا برای توسعه دهندگان پایتون در ایران، تعداد بیشتری از جوانان اکنون به دنبال دوره جامع یادگیری پایتون هستند، که در نهایت کار با پایتون را با تجربه صفر پیگیری کند. اما با یک استراتژی مناسب، میتوانید یک شغل با سطح ابتدایی دریافت کنید. در حالی که تجربه کاری می تواند برای گرفتن یک شغل برنامه نویسی حیاتی باشد، اما شرکت های زیادی وجود دارد که برنامه نویسانی را بدون تجربه استخدام می کنند.

پایه ترین سطح پایتون برای پیدا کردن شغل
در موقعیت شغلی پایتون سطح ابتدایی، دستورالعملهای مدیر پروژه را برای نوشتن کدهای برنامهها یا نرمافزارها با استفاده از زبان پایتون دنبال میکنید. برای این کار، باید مطمئن شوید که کدهای نوشته شده کارآمد و موثر هستند. علاوه بر این، شما مسئول رفع باگ های شناسایی شده طبق دستور برنامه نویسان ارشد و مدیر پروژه هستید. از آنجایی که اکثر نقشها و مسئولیتهای شغلی پایتون سطح ابتدایی نیاز به کار تیمی و هماهنگی با افراد ارشد دارد، شما ملزم به داشتن مهارتهای نرم عالی در کنار مهارتهای فنی هستید.
چگونه بدون تجربه و رزومه، شغل برنامه نویسی پایتون پیدا کنیم ؟
آیا به دنبال ورود به عرصه برنامهنویسی پایتون هستید، اما تجربهای در این زمینه ندارید؟ هرچند این مسیر ممکن است پرچالش به نظر برسد، اما با رویکردی ساختاریافته و منطقی میتوانید به شغلی مرتبط با پایتون دست یابید. در ادامه، استراتژیهای علمی و کاربردی را بررسی میکنیم که به شما کمک میکند بدون تجربه قبلی در این حوزه موفق شوید.
1. مهارت های کدنویسی خود را بهبود بخشید
یکی از بهترین راه ها برای به دست آوردن یک شغل برنامه نویسی بدون تجربه، بهبود مهارت های برنامه نویسی است. منابع آنلاین و رایگان آموزش پایتون زیادی وجود دارد که می تواند به شما در یادگیری کدنویسی کمک کند. اگر بتوانید به شرکتی ثابت کنید که مهارت های کدنویسی قوی دارید، احتمال بیشتری وجود دارد که شما را استخدام کنند.
2. یک نمونه کار ایجاد کنید
نمونه کار برنامه نویسی مجموعه ای از پروژه هایی است که شما ایجاد و کدگذاری کرده اید. داشتن یک نمونه کار در دسترس کارفرمایان برای بررسی میتواند ارزشمند باشد، زیرا به آنها نشان میدهد که شما مهارتهای لازم برای کار را دارید، حتی اگر تجربه کمی داشته باشید. وبسایت هایی وجود دارد که به برنامه نویسان اجازه می دهد پروژه های کدگذاری شده خود را قرار دهند.
3. ساخت پروژه
در حین یادگیری کدنویسی و جستجوی یک شغل برنامه نویسی، پروژه های کوچک ایجاد کنید. این روش یک فرصت عالی برای بهبود کدنویسی از طریق تمرین هست و می توانید از آنها در نمونه کار خود استفاده کنید. پروژه های کدنویسی می توانند مهارت شما را نشان دهند و توانایی شما را در نوشتن کد کامل برای یک اپلیکیشن یا بازی ثابت کنند. پروژه ها نیازی به پیچیدگی یا زمان زیادی ندارند، اما مهم است که از کیفیت بالایی برخوردار باشند.
این پروژهها که از سادهترین تا پیچیدهترین سطح معرفی شدهاند و مهارتهای متنوعی را پوشش میدهند:
- بازی حدس کلمات: یک پروژه ابتدایی برای یادگیری اعداد تصادفی و منطق ساده برنامهنویسی.
- مدیریت وظایف: برای کار با لیستها و مدیریت وظایف روزمره.
- ساخت پسورد تصادفی: ابزاری برای تولید رمزهای امن و یادگیری کار با رشتهها و کتابخانه تصادفی.
- بازی سنگ، کاغذ، قیچی: یادگیری اصول شرطیها (if-else) و تعامل با ورودی کاربر.
- بازی دوز (Tic-Tac-Toe): کار با آرایههای دوبعدی و توسعه بازیهای منطقی.
- بازی Hangman : استفاده از کلمات تصادفی و تعامل با لیستها برای حدس زدن کلمات.
- پروژه یادآور تقویم: مدیریت تاریخها و یادآوریها با استفاده از کتابخانه تاریخ.
- شبیهساز تاس: یک پروژه ساده برای یادگیری اعداد تصادفی.
- بازی آزمون و سوالات: اولین گامها برای ورود به برنامهنویسی شیءگرا
- تایمر: استفاده از تاخیرهای زمانی و شمارش معکوس.
- ساخت ماشین حساب: عملیات ریاضی پایه مانند جمع، تفریق، ضرب و تقسیم.
- بازی مار (Snake Game): اولین تجربه با رابطهای کاربری گرافیکی و استفاده از کتابخانه Pygame
- بازی Space Invaders: یادگیری تعاملات پیچیدهتر در محیط بازی و گرافیک.
پیشنهاد: دوره بازیسازی با پایتون – آسانتر از آنچه فکر کنی
- بازی Flappy Bird: پروژهای پیشرفتهتر برای یادگیری منطق بازیسازی.
- ساخت ربات تلگرام: آشنایی و کار با دیتابیس

4. حضور آنلاین خود را تقویت کنید
بسیاری از کارفرما ها شخصا به صورت آنلاین به دنبال کارمند میگردند که افراد بدون تجربه با پشتوانه علمی بالا را پیدا کنند. حضور موثر در شبکه های اجتماعی از زمان یادگیری تا انجام پروژه های کوچک یا راه اندازی یک وبلاگ یا وب سایت حرفه ای را جدی بگیرید که در آن کارفرمایان بتوانند در مورد شما اطلاعات کسب کنند. محتوا می تواند شامل اطلاعات بیوگرافی، پست های مربوط به برنامه نویسی، مانند مقالات آموزشی یا نظرات، یا نمونه کار شما باشد.
5. ایجاد ارتباطات موثربا دیگر برنامه نویسان
برنامه نویسان اغلب دانش و اطلاعات مربوط به مشاغل احتمالی را به اشتراک می گذارند. با شرکت در وبینارها یا تعامل آنلاین، با برنامه نویسان دیگر آشنا شوید. ممکن است افرادی را بیابید که می توانند به شما در بهبود مهارت های برنامه نویسی کمک کنند و نکاتی را در مورد یافتن مشاغلی که نیازی به تجربه ندارند به شما ارائه دهند. پیشنهاد میکنم به آن ها پیشنهاد دهید که به صورت کارورزی با آنها کار کنید تا یکسری تسک ها ساده را به شما بسپارند تا رزومه خود را غنی تر کنید.
6. مدرک دوره آموزشی دریافت کنید
دوره آموزشی پایتون با گواهینامه وجود دارد که می تواند تخصص شما را در این زمینه ثابت کند. برای مثال، گواهینامه های فنی حرفه ای می تواند به کارفرمایان نشان دهد که شما به زبان برنامه نویسی پایتون تسلط کامل دارید. قطعا در شرایط مشابه، اعتماد به کسی که مدرک برنامه نویسی دارد راحت تر است.
7. مشاغل فریلنسر با کمترین دستمزد را بپذیرید
در حالی که به دنبال یک شغل برنامه نویسی تمام وقت هستید، تاثیر مشاغل فریلنسری که شامل پروژه های کوچکتر می شوند را در افزایش اعتبار حرفه ای خود دست کم نگیرید. در این نوع مشاغل امکان مذاکره مستقیم و ارائه قیمت های رقابتی هست. از این رو میتوانید با کمترین دستمزد، بهترین پروژه ها را انجام دهید و یک رزومه قوی برای ارائه بسازید.
راه حل نهایی
برای شروع مسیر حرفهای، تقویت مهارتها و جلب توجه کارفرمایان یا مشتریان، روشهای متنوعی وجود دارد که هرکدام میتواند شما را به موفقیت نزدیکتر کند. بهترین روشها برای کسب تجربه، گرفتن پروژه، و حتی استخدام را می توان در لیست زیر جستجو کرد.
- استفاده از سایت دیوار
- پلتفرمهای فریلنسری
- پلتفرمهای استخدامی
- استفاده از ارتباطات قبلی
- تولید محتوای آموزشی در شبکههای اجتماعی
- معرفی شدن توسط آشنایان
- پروژههای شخصی
در این زمینه جلسات و وبینارهای خوبی برگذار شده که پیشنهاد میکنم صفحه ایسمینار آقای زیدی را حتما دنبال کنید. قبل از ورود به هر یک از این روشها، لازم است مهارتهای خود را بهطور جدی تقویت کنید. شرکت در دورههای آموزشی، مطالعه منابع معتبر و تمرین مداوم، پایه و اساس موفقیت شما را تشکیل میدهند. همچنین، آگاهی از نقاط ضعف و تلاش برای رفع آنها به شما کمک میکند تا در رقابت با دیگران متمایز شوید. با ترکیب این روشها و تلاش مستمر، میتوانید قدمهای محکمی برای ساختن آیندهای موفق بردارید و به اهداف حرفهای خود دست پیدا کنید.