ورود | ثبت نام
منوی دسته بندی

جلسه هشتم: آموزش متغیرها در پایتون به زبان ساده + [ قوانین نامگذاری ]

سلام خدمت دوستان عزیز، به جلسه هشتم از دوره آموزش پایتون خوش آمدید. جلسه پیش با انواع داده‌ها در پایتون آشنا شدید. در این جلسه یاد می‌گیرید که چطور می‌توان یک داده را در پایتون ذخیره و نگهداری کرد. و همچنین قوانین نام‌گذاری متغیر‌ها در پایتون را آموزش خواهید دید.

مفهوم متغیر چیست؟

برای اینکه با مفهوم متغیرها در پایتون آشنا شوید، قصد دارم یک مثالی از دنیای واقعی خودمان بزنم، زمانی که ما می‌خواهیم آب بنوشیم، معمولا آب را در ظرفی به اسم لیون می‌ریزیم و بعد می‌نوشیم. یا زمانی که می‌خواهیم گوشت را در یخچال بگذاریم، ابتدا آن را با مشما فریزر بسته بندی می‌کنیم، در واقع گوشت را ابتدا با ظرفی به نام مشما بسته بندی کردیم و سپس در یخچال گذاشتیم.

همانطور که در دنیای واقعی ظرف داریم و استفاده‌های مختلفی می‌کنیم، در دنیای برنامه نویسی هم ما ظرف داریم و اسم آن متغیر است. D:

نحوه ایجاد و ساخت متغیر

نحوه ایجاد و ساخت متغیر در پایتون بسیار راحت است. ابتدا باید برای آن نامی انتخاب کنیم. در دنیای واقعی هر ظرفی یک اسمی دارد که خدمتتون توضیح دادم، بنابراین در دنیای برنامه نویسی نیز این موضوع صدق می‌کند و باید برای متغیر خود یک اسم انتخاب کنید. باید توجه کنید قوانین نام‌گذاری در پایتون را رعایت کنید. در انتها قوانین نام‌گذاری را به شما خواهم گفت.

نامگذاری متغیرها در پایتون

فرض کنید می‌خواهیم اسم یک شخص را درون متغیر ذخیره کنیم و بعدا از آن استفاده کنیم، برای نامگذاری این متغیر باید سعی کنیم از اسمی استفاده کنیم که مرتبط باشد. مثلا چون می‌خواهیم اسم شخص را در آن ذخیره کنیم، بهتر است اسم متغیر را firstname یا fname یا همچین اسم‌هایی انتخاب کنیم.

یا فرض کنید می‌خواهیم شماره موبایل یک شخص را در متغیر ذخیره کنیم، بهتر است اسم متغیر را phoneNumber یا phone در نظر بگیریم. اما قضیه به اینجا ختم نمی‌شود، زیرا برای نامگذاری متغیرها در پایتون باید چند قانون را رعایت کنیم. پس بریم تا این قوانین را یاد بگیریم.

قوانین نامگذاری متغیرها در پایتون

1- اسم متغیر نباید با عدد شروع شود.( البته باید دقت کنید که عدد می‌تواند در متغیر باشد ولی اول آن نباید باشد)

2- اسم متغیر نباید شامل کاراکتر‌های ویژه مثل: * ، ^ ، $ ، # ، @ و… باشد (البته به جز آندرلاین _ که مجاز است)

3- بین اسم متغیر نباید فاصله‌ای باشد.

حال در تصویر پایین چند اسم معتبر و نامعتر را باهم تماشا می‌کنیم.

وضعیتنام
معتبرa
معتبرname
نامعتبر (با عدد شروع می‌شود)2ab
نامعتبر (دارای کاراکتر ویژه)a%b
معتبرrtu3b
معتبرfirstname
نامعتبر (یک فاصله بین کلمات وجود دارد)first name
معتبرfirst_name

منبع: https://www.w3schools.com/python/python_variables_names.asp

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

احمدرضا ابراهیمی پور
احمدرضا ابراهیمی پور وب‌سایت
گر خدایی هست دگر غمی نیست...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 4 =